top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΑΡΔΗΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

19 Μαΐου 1919 μάτωσε ο ήλιος στην Ανατολή (Εις Μνήμην)

Έγινε ενημέρωση: 20 Μαΐ 2020

του Αντώνη Σπυρόπουλου

19 Μαΐου 1919 μάτωσε ο ήλιος στην Ανατολή
19 Μαΐου 2021 πνίγομαι κι ασφυκτιώ… κι όλα γύρω ξένα
«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο», Νεοκλής Σαρρής

Πέρασαν 101 χρόνια από την σφαγή των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους τσέτες του Κεμάλ σε αγαστή συνεργασία με τους αδελφοποιτούς τους Γερμανούς.

Η απελπισιά ήταν τόσο μεγάλη από τις αποτρόπαιες σφαγές των Τούρκων που μανάδες πετούσαν τα παιδιά από τα βράχια ενώ άλλες τα πνιγαν τα βράδια στη θάλασσα…

Ο Γερμανός Λήμαν φον Σάντερς ήταν αυτός που τους υπέδειξε τις μεθόδους του «λευκού», δηλαδή χωρίς αιματοχυσία θανάτου, που επέρχεται με τις ατέλειωτες πορείες, κατά τις οποίες θα πέθαιναν από το κρύο, την εξάντληση, την πείνα, τη δίψα, την αρρώστια.

Έλεγε ο Γερμανός Λήμαν φον Σάντερς, αρχηγός της στρατιάς της Κωνσταντινούπολης και αργότερα των Ενόπλων δυνάμεων των νεότουρκων: «Σᾶς διαβεβαιώνω ὅτι οἱ παγωνιές καί τό κρύο τοῦ χειμώνα, οἱ βροχές καί ἡ μεγάλη ὑγρασία, ὁ ἥλιος καί ἡ τρομερή ζέστη τοῦ καλοκαιριοῦ, οἱ ἀσθένειες τοῦ ἐξανθηματικοῦ τύφου καί τῆς χολέρας, οἱ κακουχίες καί ἡ ἀσιτία, θά φέρουν τό ἴδιο ἀποτέλεσμα πού λογαριάζετε ἐσεῖς μέ τό δικό σας σχέδιο, δηλαδή νά τούς ξεκαθαρίσετε μέ τίς σφαγές», καί «Μέ τό σύστημα πού σᾶς προτείνω, ὁ θάνατός τους εἶναι βέβαιος. Ἐπιπλέον, οἱ γυναῖκες τους δέν θά γεννοῦν καί ἔτσι θά λυθεῖ τό δημογραφικό σας πρόβλημα, ἐνῶ ἡ μισητή καί ἄτιμη ράτσα τῶν Ἑλλήνων θά ξεκληριστεῖ καί θά χαθεῖ γιά πάντα μέσα σέ μιά γενιά καί ἐσεῖς θά ἀποκτήσετε μιά συμπαγή τούρκικη ὁμοιογένεια»

101 χρόνια μετά Η Τουρκία δεν έχει λογοδοτήσει ποτέ για τις γενοκτονίες της στους Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, τους Αρμένιους, στην διεθνή κοινότητα.

19 Μαΐου 1919 μάτωσε ο ήλιος στην Ανατολή
19 Μαΐου 2021 σήμερα πνίγομαι κι ασφυκτιώ…

101 χρόνια μετά, λίγες μέρες μόλις πριν από τη σημερινή, για να τιμήσει η Γερμανία αυτή την μέρα τους φίλους της Τούρκους παρουσιάζει μέσω του περιοδικού «History Life» το πάνθεο των μεγάλων επαναστατών του κόσμου: Στο κεντρικό σημείο φιγουράρει ο σφαγέας-γενοκτόνος Κεμάλ.

101 χρόνια μετά με αυτή τη δημοσίευσή τους οι Γερμανοί δίνουν "πράσινο φως", σήμερα, -τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας- στον νέο "σουλτάνο" Ερντογάν να προβεί στις πλέον ανιστόρητες και προκλητικές δηλώσεις: "«Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα της ελευθερίας κατά της αιχμαλωσίας και της ελπίδας και του θάρρους απέναντι στον φόβο και την ηττοπάθεια. Για αυτό, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μάθετε την ιστορία μας ακριβοδίκαια, με βάση την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, χωρίς αισθήματα έχθρας και φτηνής ρητορικής. Σε αυτό το ευλογημένο ταξίδι που ξεκινήσαμε στις 19 Μαΐου 1919 με το σύνθημα «Ανεξαρτησία ή Θάνατος», περπατάμε αποφασιστικά παρά τα εμπόδια, τα σαμποτάζ και τις προδοσίες...". Και κατά συνέπεια να θέσει τους όρους και να ξεκαθαρίσει τον τρόπο που η Τουρκία βλέπει την Ιστορία.

Στις 20-8-2014 στην «Αυγή», του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενείται -αυτοχαρακτηρίζομενο ως «επιστημονικό» από το ίδιο- άρθρο του Φίλη με τίτλο: «Παλαιοκομματισμός και γενοκτονία», στο οποίο λίγο ως πολύ προκλητικά και αναίσχυντα αναφέρει πως η αναγνώριση από το ΠΑΣΟΚ το 1994 της Ποντιακής Γενοκτονίας ήταν «απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας, χωρίς διεθνή σημασία» και συνεχίζοντας την «επιστημονική» του άποψη καταλήγει πως στην περίπτωση των Ποντίων έχουμε «εθνοκάθαρση» και όχι «γεγονοκτονία»

Αυτοί οι «επαναστάτες του χαβιαριού» υπερασπίστηκαν την πατρίδα απέναντι στη Μέρκελ.

Αυτοί γονάτισαν μπροστά της και παρέδωσαν γη και ύδωρ στους φίλους τους «δημοκράτες» Γερμανούς για να καθυποτάξουν -οικονομικά τώρα- την «ἄτιμη ράτσα τῶν Ἑλλήνων», σκίζοντας την νωπή λαϊκή εντολή του ΟΧΙ που κρατούσε στα χέρια ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σήμερα, 101 χρόνια μετά, ο Μητσοτάκης, μας διδάσκει, δια στόματος της περιώνυμης «Επιτροπής για το 2021» της κα Γιάννας, πως ο Καποδίστριας ήταν δικτάτορας (βλ. Χατζής) για να μη λησμονούμε τη Ρεμπούση όταν αποχώρησε από τη Βουλή, το 2012, στου ενός λεπτού σιγή στα θύματα της Γενοκτονίας καθώς και την ιδεολογικά ομογάλακτή της Ψιμούλη

19 Μαΐου 1919 μάτωσε ο ήλιος στην Ανατολή
19 Μαΐου 2021 Σήμερα πνίγομαι κι ασφυκτιώ …

101 χρόνια μετά η εθνοαποδομητική σχολή της καθεστηκυίας διανόησης μάχεται με νύχια και με δόντια, λυσσαλέα να σβήσουν από τους Έλληνες τις μεγάλες ιστορικές αφηγήσεις τους και μαζί να σβήσουν στη λήθη της ιστορίας και τον ελληνισμό, να σβήσουν την «ἄτιμη ράτσα τῶν Ἑλλήνων». Κι εν μέρει τα καταφέρνουν.

Πρόσφατα στις 16-5-2021 (101 χρόνια μετά) παρακολούθησα βίντεο με πορεία κάποιων θλιβερών βραχυκλωμένων νέων του «αντιεξουσαστικού» (εδώ μπορείτε να γελάσετε) χώρου να φωνάζουν: «Να πεθάνει η Ελλάδα, να ζήσουμε εμείς».

Το ίδιο σύνθημα το 2018 (99 χρονιά μετά) ακούγεται συχνά πυκνά και σε άλλες εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις σε πορεία διαμαρτυρία υπέρ των ομοφυλόφιλων:

101 χρόνια μετά το τουρκοκάναλο του ΣΚΑΙ –τη στιγμή που η Τουρκία εντείνει τις απειλές της απέναντι στην πατρίδα, είτε με τον υβριδικό πόλεμο μέσω των μεταναστών, είτε με τις απειλές της επί της ελληνικότατης ΑΟΖ, είτε με τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και λίαν προσφάτως με την προσφυγή των τουρκικών ΜΚΟ στο ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο αξιώνοντας και διεκδικώντας ακόμα και την Κρήτη, υπηρετώντας τα φιλοτουρκικά του αισθήματα αγάπης, μας παρουσιάζει το νέο σήριαλ: «οι Γιατροί»

101 χρόνια μετά και ενώ η Ελλάδα βγαίνει νικήτρια από τον αγώνα της ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού ενώ γύρω της ο κόσμος αλλάζει και ενώ μια μεγάλη οικονομική ύφεση σοβεί, οι Έλληνες απομακρυσμένοι από τις μεγάλες αφηγήσεις της ιστορίας τους, βυθισμένοι στη λήθη της ιστορίας, πολιτικά άνευροι και παρασυρμένοι στη κάθε λογής συνωμοσιολογία διεκδικούν προτάσσοντας σε πλατείες, παραλίες και πάρκα τις δικές τους ελευθερίες σύμφωνα με τα γκάλοπ της MRB:

101 χρόνια μετά λέξεις όπως φιλοπατρία, καθήκον, φιλότιμο, ηρωισμός έχουν εξασθενήσει έχοντας αποκοπεί από τη ιστορική συνείδηση των νεοελλήνων αφού πριν οι ίδιοι, επί δεκαετίες, βυθίστηκαν στην καταναλωτική και ατομοκεντρική κουλτούρα της παγκοσμιοποίησης και του παρασιτισμού, έννοιες που πολεμούνται, απαξιώνονται και χλευάζονται.

Οι νεοέλληνες ζούνε μια νέα ιδιότυπη γενοκτονία που συντελεί η καθεστωτική διανόηση σε κάθε αξία που συστήνει αυτό το λαό μια διακριτή εθνότητα ανάμεσα στις άλλες.

Απογυμνωμένοι από συναισθήματα, άνευροι, ανιστόρητοι και σαστισμένοι αδυνατούν να αισθανθούν την υψίστη αγάπη προς την πατρίδα επειδή δεν τους δίδαξαν τη μεγάλη ευθύνη που κουβαλούμε εμείς οι Έλληνες στους ώμους. Και σίγουρα δεν είναι τα νεκρά μάρμαρα. Άραγε πως αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίσουν την αληθινή αγάπη στις ζωές τους δίχως ν’ αγαπήσουν αυτό τον ευλογημένο τόπο και την ιστορία του;

19 Μαΐου 1919 μάτωσε ο ήλιος στην Ανατολή
19 Μαΐου 2021 Σήμερα πνίγομαι κι ασφυκτιώ…

101 χρόνια μετά 353.000 χαμένες ψυχές ζητούν δικαίωση για να αναπαυτούν, για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Για να αποκατασταθεί η ιστορική μαύρη σελίδα για τον ελληνισμό.

Να καταδικαστεί η Τουρκία και να λογοδοτήσει απέναντι στη Διεθνή Κοινότητα και μαζί να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες στη Γερμανία για τον τρόπο που συμμετείχε στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

19 Μαΐου 1919 μάτωσε ο ήλιος στην Ανατολή
19 Μαΐου 2021 πνίγομαι κι ασφυκτιώ… κι όλα γύρω ξένα… μα η ελπίδα

Για να καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη της ελληνικότητας μας, όμως, οφείλουμε να ξαναπιάσουμε το κομμένο νήμα εκεί που το αφήσαμε 101 χρόνια πριν, για να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε και να φτιάχνουμε τις κοινότητες των Ελλήνων οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τις μνήμες των θυμάτων όχι με μνημόσυνα μόνο άλλα με το ιστορικό βάρος που προσθέτουν όλοι οι θυσιασμένοι στις πλάτες της ελληνικής ιστορίας, της ιστορίας του έθνους των Ελλήνων, της πατρίδας μας, άλλως, θα σβήσουμε και θα λησμονηθούμε στη λήθη της ιστορίας.

19 Μαΐου 1919 μάτωσε ο ήλιος στην Ανατολή
19 Μαΐου 2021 Δεν ξεχνώ

120 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

bottom of page